Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Další informace.
Autor: Jakub Šestořád 5.6.2021

Pohádky a filmy z dílny Walta Disneyho

(Zdroj obrázku: Pinterest)

Walter Disney byl americký filmový producent, režisér, scénárista a animátor. A především zakladatel firmy Walt Disney Productions.

A právě dnes se podíváme na jeho nejznámnější animované filmy a pohádky. Projdeme většinu filmů, na kterých spolupracovala produkční společnost The Walt Disney Company. Podíváme se na ty nejstarší, které byly uvedeny ještě za života Walta Disneyho, ale také projdeme i ty nejnovější snímky. 

V tomto kvízu projdeme celkem 40 filmů z dílny Walta Disneyho. Vždy uvidíte obrázek z filmu nebo fotografii hlavní postavy a vaším úkolem bude poznat, o který film se jedná. Kvíz uznává vedle českého názvu filmu také název v angličtině. Pokud byste na první dobrou nevěděli, můžete si zobrazit nápovědu. Ta vám zobrazí jméno hlavního hrdiny nebo důležité postavy.

Dobře se bavte a přeji hodně štěstí!

Pohádky a filmy z dílny Walta Disneyho

 


U každé otázky tohoto kvízu lze samostatně využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Jméno postavy z filmu nebo pohádky



Další kvízy


Dejte přátelům vědět, jak jste dopadli. Povedou si lépe?