Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Další informace.
Autor: Vondri 15.9.2018

Chraněné krajinné oblasti v České republice

(Zdroj obrázku: www.jiznicechy.cz)

Opět tu máme další kvíz pro ty, které baví zeměpis..V tomto případě by se však dal použít i termín ''Vlastivěda'', jelikož se v tomto kvízu zaměříme na Chráněné krajinné oblasti v České republice. 

CHKO jsou popisovány jako rozsáhlá území s harmonicky utvářenou krajinou, charakteristicky vyvinutým reliéfem, významným podílem přirozených ekosystémů lesních a trvalých travních porostů s hojným zastoupením dřevin,  případně s dochovanými památkami historického osídlení..(zdroj:https://cs.wikipedia.org) 

Dokážete všech 26 chráněných krajinných oblastí vyjmenovat? Místa jsou v kvízu seřazena podle abecedy, navíc máte v levém sloupci napsaný kraj, kde se CHKO nachází. Nezdržujte se psaním zkratky CHKO, rovnou můžete psát část názvu, kterou máte pravděpodobně na mysli. 

Věříme, že se Vám i tento kvíz bude líbit a setká se s pozitivními ohlasy. Přejeme hodně štěstí při řešení tohoto kvízu a hlavně příjemnou zábavu.

Info k nápovědě: Jako nápověda Vám může počáteční písmeno názvu CHKO či v případě víceslovného názvu písmen víc.

Mějte hezký den.

 

Chraněné krajinné oblasti v České republice

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Počáteční písmeno/a místa o které se jedná


Další kvízy


Dejte přátelům vědět, jak jste dopadli. Povedou si lépe?