Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Další informace.
Autor: Marek 27.1.2019

100 nejvýdělečnějších filmů historie

(Zdroj obrázku: http://nafilmu.cz/wp-content/uploads/2016/02/sta%C)

V dnešním kvízu si budete moct zkusit své znalosti z filmového světa. Konkrétně si budete moct ověřit své znalosti ohledně filmů, které vydělaly nejvíce v historii.

V kvízu se vám může zdát, že některé filmy vydělaly více než jiné, ale v tomto kvízu je pořadí určeno podle zisků, ale zároveň i podle výdajů např.: 1. film vydělal 500 000 USD, ale film samotný stál 250 000 USD, což když odečteme od sebe vyjde nám, že film vydělal 250 000 USD. 2. film sice vydělal "jenom"450 000 USD, avšak film stál "pouze" 100 000 USD, z čehož vyplývá, že 2. film vydělal 350 000 USD a tím pádem má větší výdělěk než film 1. a v tomto případě by byl v kvízu výše než 1. film.

Zároveň bych chtěl upozornit, že pokud chcete psát názvy filmů v angličtině, měli byste si dát pozor na dlovíčko "the", které je u mnoha filmů zrádné a pokud vám tdy kvíz nevezme nějaký anglický název nejspíše jste vynechali právě zmíněné slovíčko the. Děkuju za pochopení:)

Doufám, že se vám kvíz podaří co nejlépe:)

 

100 nejvýdělečnějších filmů historie

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Hlavního hrdinu filmu


Další kvízy


Dejte přátelům vědět, jak jste dopadli. Povedou si lépe?