Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Další informace.
Autor: Martin Kondr 28.8.2018

Vyjmenovaná slova

(Zdroj obrázku: pismespravne.cz)

Nový školní rok již klepe na dveře. Pro většinu z nás je to již nějaká doba, co jsme se jako malí žáčci učili v hodinách češtiny vyjmenovaná slova... Jak dobře si na ně pamatujete?

Tohle je asi jeden z těch kvízů, v němž děti ze základní školy mohou dosáhnout lepších výsledků než jejich rodiče, kteří ovládají gramatiku pravděpodobně lépe. Aneb můžete být v češtině velmi dobří, takové věci se z paměti postupně mohou vytratit. Schválně si zkuste, jak jste na tom vy :) 

Vyjmenovaná slova nejsou vžy stejná, většinou jsem nacházel dvě verze, které se učí. Obě si jsou velmi podobné, mění se třeba jen jedno slovo... V kvízu jsem se snažil nikoho nediskriminovat a případná rozdílová slova dát do jednoho políčka. Bod získáte, když napíšete jedno z těchto slov. V kvízu nenajdete Ruzyni, která už se v mnohých přehledech neuvádí, naopak jsem si neodpustil dát vyjmenované slovo po F, které sice v mnohých přehledech již chybí, spousta z nás si jej však pamatuje a věřím, že i mladší ročníky o něm alespoň slyšeli.

A teď hurá do toho! Kolik dokážete získat bodů? :) 

 

Vyjmenovaná slova

Odpověď:




Další kvízy


Dejte přátelům vědět, jak jste dopadli. Povedou si lépe?