Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Další informace.
Autor: Martin Kondr 14.11.2018

Kolik Marvel filmů dokážete vyjmenovat?

(Zdroj obrázku: cbc.ca)

V pondělí svět zasáhla smutná zpráva. Ze světa v požehnaném věku 95 let odešla dost možná nejvýznamější osoba komiksového světa Stan Lee. Muž, díky němuž si užíváme superhrdinské filmy, které se staly jedněmi z nejpopulárnějších filmů vůbec. V dnešním kvízu si tyto filmy připomeneme, přesněji půjde o filmy, na jejichž produkci se podílel Marvel, tedy známá komiksová značka, kterou výrazně pomohl vybudovat právě legendární Stan Lee.

Kvíz je rozdělen do dvou tabulek. V té první jsou filmy, na jejichž produkci se krom Marvelu podílel i někdo jiný, ve druhé tabulce jsou již filmy, které si společnost Marvel Studios produkovala sama. Právě sem patří asi ty nejpopulárnější filmy (vlastně celá série...), které si v posledních letech se značkou spojujeme. V kvízu naleznete pouze filmy, které se dostaly do kin, tedy žádné krátké bonusové filmy. Animované filmy a seriály tu také nebudou.

V kvízu je nutné udávat celý název filmu, který můžete psát v angličtině (původní název), češtině či slovenštině (pokud se překlady používaly). Pokud si nebudete vědět rady, můžete využít nápovědu, která vám poradí první písmeno hlavního názvu filmu a pak první písmeno podtitulu nebo číslo části. Nápověda je pro všechny jazykové verze, pokud uvidíte více nápověd oddělených lomítkem, tak to znamená, že v angličtině (ta je vždy uvedena jako první) začíná název na jiná písmena než je tomu v češtině, případně slovenštině. Nezapomínejte na anglické "THE", které se v mnohých originálních názvech objevuje, v nápovědě by vám ale moc nepomohlo, proto pokud je "THE" na začátku názvu či podtitulu, tak je v závorce a za ní je první písmeno nadcházejícího slova. Možná to zní komplikovaně, ale určitě to pochopíte :) 

Při vyplňování kvízu prosím nepište dvojtečky, které se běžně v názvech objevují (např. Pán Prstenů: Společenstvo Prstenu), nemusíte s nimi uspět. Stejně tak čísla pište normálně, slovní verzi či římskou kvíz neuzná.

Textu již bylo hodně, teď už hurá na kvíz! Kolik dokážete získat bodů? :) 

 

Kolik Marvel filmů dokážete vyjmenovat?

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? První písmeno názvu a podtitulu (pokud nějaký má)


Další kvízy


Dejte přátelům vědět, jak jste dopadli. Povedou si lépe?