Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Další informace.
Autor: Marek 6.6.2019

50 nejlepších filmů za rok 2018 podle hodnocení na IMDb

(Zdroj obrázku: static.amazon.jobs)

Rok 2018 je už nějakou dobu za námi. Byl to rok, který byl z filmového hlediska plný obrovských překvapení, velkých titulů či velkých zklamání. A kde jinde se o těchto věcech dozvědět více než na stránkách Internetové filmové databáze neboli IMDb. Zde se kvalita filmů, narozdíl od ČSFD (Česko-slovenská filmová databáze), neudává v procentech, nýbrž na stupnici od 1 do 10 z čehož 1 je nejhorší a 10 nejlepší. Možné je i udělit hodnocení v destinném čísle o jednom desetinném místě. Tedy pokud má film na ČSFD 81%, tak na IMDb by film měl rating 8,1.

Ovšem o čem bude vlastně tento kvíz? Jak už může být z názvu kvízu zjevné, budete doplňovat filmy, které získali za loňský rok nejlepší ohodnocení na IMDb. V levém sloupci se nachází rating filmu a vy se budete snažit doplnit název hledaného snímku. Vím, že tento kvíz není vůbec jednoduchý, a tak jsem se ho snažil co nejvíce ulehčit. Například filmy, které jsou animované či loutkové (nebo prostě nejsou hrané) jsou označeny hvězdičkou. Při použití nápovědy se u každého filmu zobrazí herci, kteří ve filmu ztvárnili či nadabovali hlavní role snímků a ještě první písmena každého slova, které film obasahuje, a to v češtině i v angličtině (z čehož český název je vždy první a anglický až druhý).

Doufám, že se vám kvíz bude líbit :)

 

50 nejlepších filmů za rok 2018 podle hodnocení na IMDb

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? Herci, kteří ve snímku hrají/dabují+první písmeno každého slova


Další kvízy


Dejte přátelům vědět, jak jste dopadli. Povedou si lépe?