Tento web používá k poskytování služeb, analýze návštěvnosti a personalizaci reklam soubory cookie. Používáním webu s tím souhlasíte. Další informace.
Autor: Marek 12.6.2019

Nejšťastnější státy světa

(Zdroj obrázku: media.novinky.cz)

Šťastný člověk vypadá pro mnoho lidí v dnešní době jako usměvavý muž či žena, má všeho dostatek a nikdy si na nic nestěžuje. Ovšem dokážete si předsavit jak by někdo mohl radost tohoto člověka změřit? Nebo jak by se to dalo změřit u celých států?

Agentura OSN se i letos, jako v každém roce, rozhodla podívat na pojem šťastný stát z hlediska průměrné délky života, HDP (hrubý domácí produkt), sociální podpory, míry korupce, bezpečnosti i svobody rozhodování. V potaz tentokrát (narozdíl od jiných roků) vzala i fakt, jak se v zemi cítí imigranti. V databázi bylo 156 států. Zajímavé je, že se na předních pozicích žebříčku vyskytují státy, které nemají tak vyspělou ekonomiku. Což ale neznamená, že zde nenajdeme ani ty největší státy z pohledu ekonomie. Do databáze se počítají i faktory, mezi které patří např.: častější zdravotní problémy, obezita, deprese a zneužívání návykových látek. Na tyto faktory doplácí hlavně USA.

Nyní něco ke kvízu: Budete doplňovat 50 "nejšťastnějších" států. Nápověda vám u tohoto kvízu zobrazí první písmeno každého slova v názvu státu. Uznávají se pouze české názvy států.

Doufám, že se vám kvíz bude líbit :)

 

Nejšťastnější státy světa

Odpověď:


U tohoto kvízu lze využít nápovědu. Po spuštění kvízu se tato možnost zobrazí nad počítadlem skóre.
Pozor! Pokud nápovědu využiješ, za každou další správnou odpověď nezískáš bod, ale jen půl bodu.
Co nápověda zobrazí? první písmeno každého slova státu


Další kvízy


Dejte přátelům vědět, jak jste dopadli. Povedou si lépe?